17 juli 2008

Tudeture, stress, forvirring osv. ...

Ja, jeg kører lidt rundt lige for tiden.
Jeg skal afleveret opgave(r) i Pædagogik/psykologi og Almen didaktik på seminariet den 1. august, og da vi jo skal rejse på næste torsdag og først er hjemme igen den 1. august tidligt om morgenen, bliver jeg jo nødt til at være færdig inden.
Endnu har jeg ikke fået læst færdig, og det jeg får læst kører rundt i en stor pærevælling. Jeg kan ikke huske de forskellige psykologiske og pædagogiske tænkere fra hinanden, og jeg aner ikke hvad jeg skal skrive om. Ville ønske, at jeg kunne få en åbenbaring og så ellers flyve afsted med fingrene på tastaturet og blive færdig i en fart. Men indtil videre er der ikke lige noget der lader til det. Jeg prøver at få styr på hvem der har sagt hvad, og hele tiden sidder jeg nærmest på grådens rand, for hvad nu hvis jeg ikke klarer den? Og lige nu er der desværre stor fare for, at mine bange anelser går hen og bliver en selvopfyldende profeti. Tænk at det kan være så svært at koncentrere sig. Jeg forstår det altså ikke helt. Hukommelsen er bestemt ikke hvad den har været. Når jeg læser en tekst om formiddagen, så er den væk fra hukommelsen om eftermiddagen. Det kan da ikke være rigtigt?!
Nå ... men hvis der er nogen af mine bloglæsere der har helt styr på Vygotskij, Piaget, Freud, Erikson, Stern, Klafki og hvem der ellers er vigtige i psykologisk og pædagogisk tankegang, så hører jeg MEGET gerne fra jer ...
Og hvis der sidder en med en genial problemformulering der både vægter pædagogikken og psykologien lige meget, og som kan skrives i en opgave på 10 sider, så hører jeg også gerne om det!
Nu vil jeg lige læse den sidste time og så vil jeg kravle under dynen - og inden der er nogen der korser sig over tidspunktet, så har jeg altså altid læst bedst om aftenen og natten, for der er ro for telefoner og Bertram og Ulrik forstyrrer heller ikke i samme grad som om dagen.
Vinke vinke vinke

09 juli 2008

Hjemme igen ...

... efter en smuk aften i Grønnegårdsteatret.
Det tegnede ellers ikke så godt i løbet af dagen. Vejret var gråt og overskyet, og som det ikke var nok, så havde Bertram en jeg-nægter-at-sove-dag. Så siden kl. 4 i nat har han sammenlagt sovet 6 timer (inkl. de 2 timer han har sovet nu).
Han var derfor træt, pylret, hængetræsagtig og der var ingen der var gode nok.

Men det blev en dejlig oplevelse. Vi aftalte med Svigerne, at vi skulle tage Bertram med i teatret (syntes det var synd at belæmre en barnepige med ham), og så kunne vi skiftes til at underholde den lille fyr, hvis han ikke faldt i søvn inden forestillingen. Behøver jeg at fortælle, at det gjorde han IKKE? Han sad troligt i klapvognen og puttede med hans "aj drea"dyne (Kaj og Andrea), sutten og Noukie-kluden. Der var intet at gøre. Farfar spillede fransk klovn, dansede fandango, lullede, vuggede og sang, og lige lidt hjalp det. Til sidst gik han ud af Grønnegården og gik ned til "havnen" og så på skibe med den lille fyr. Og han holdt sig troligt vågen. Han faldt ikke omkuld før 4 min før vi kørte ind på hjemmeadressen. Så faldt han til gengæld i søvn. Og sov ca. 5 min. For lige så snart bilen holdt stille, så var han vågen og klar til ballade igen.
Det endte med, at jeg gav ham en portion grød og Ulrik puttede ham, og efter ca. 15-20 min så sov han så endelig. Nu er jeg MEGET spændt på, om han sover hele natten, eller om han vågner 30 gange.

Nå men tilbage til teaterstykket. Vi så "Den politiske kandestøber" og den var altså rigtig god og sjov. Der var sket meget siden jeg så et udsnit af den på "Stik i det fri"-dagen for nogle uger siden. Og som sædvanlig er det bare noget helt særligt, det med at starte med madkurven og så sidde der i det fri og se teater. Jeg nyder det altid rigtig meget. Men jeg var til gengæld temmelig overrasket over, at der ikke var udsolgt i aften. Det synes jeg der har været alle de andre gange jeg har været inde og se. Men skulle der være en eller to der læser denne blog, der ikke lige ved hvad de skal få en aften til at gå med, så snyd ikke jer selv for den oplevelse. Det er altså en dejlig måde at bruge en aften på. Og så bliver det jo ikke ringere af, at skuespillerne virkelig går op i deres "arbejde" og leverer en rigtig god og sjov forestilling.

Nu vil jeg slutte for nu ... vil gå ind og benytte mig af at der er ro, og få nogle timers - forhåbentlig - sammenhængende søvn.

*Godnat* *Godmorgen* Goddag* *Hej* *Godaften* (vælg selv den der passer til dig (o: )

08 juli 2008

Hjemme igen ...

Så er vi tilbage i det Nordsjællandske.

Jeg vil ikke sige, at jeg er hjemvendt med glæde. Bertram har haft feber siden i går, og han har været et lille hængetræ, der bare har villet putte og ligge hos os. Så det har været superdejligt med flere "hænder" der gerne har villet putte. Ikke mindst så Ulrik og jeg også har haft mulighed for at lave noget andet ind i mellem.
Og så er jeg altså ikke særlig god til at sige "farvel" til mine forældre. Vil rigtig gerne have en aftale om hvornår vi ses igen, inden jeg (eller de) skal hjem. For så det ikke så uoverskueligt for mig. Men denne gang er det bare et "vi ses lige pludselig" der blev sagt. For vi ved ikke hvornår vi har råd til at komme der over igen, og de ved ikke hvornår de har tid i forhold til "projekt ombygning af hus". Men jeg håber da, at det bliver snart, for det er jo meget hyggeligt når vi er sammen.

Men nu er det så næste etape af ferien der går i gang. Vi skal i Grønnegårdsteatret i morgen, hvis altså vejret - og Bertram - tillader det. Vi skal der ind med Ulriks forældre og hans søster og hendes mand. Så vi bliver 6, og det plejer at være rigtig hyggeligt. Vi har dog aftalt, at hvis Bertram også er hængetræs-sløj i morgen, så bliver jeg hjemme. For det vil jeg ikke byde en barnepige. Men mon ikke han er frisk igen i morgen?

Torsdag skal Bertram med farmor og farfar i sommerhuset helt alene. Det betyder at Ulrik og jeg har en dag, en aften og en formiddag, hvor vi bare er os selv og hinanden. Det glæder jeg mig rigtig meget til. Er sikker på, at vi alle 3 vil nyde det i fuldedrag.
Fredag kører vi så op i sommerhuset og er weekenden over. Det bliver også dejligt. Glæder mig rigtig meget til det. Ikke mindst til min årlige shoppetur i Tisvilde. Det plejer at være rigtig hyggeligt. Som regel er det ikke særlig dyrt, men jeg får kigget på en masse sjove ting. Men i år er der nu en særlig butik jeg glæder mig rigtig meget til ... der er nemlig - i følge mine svigerforældre - åbnet en garnbutik der oppe. Glæder mig rigtig meget til at se hvad det er for en. :-)
Næste uge skal Bertram nogle timer i vuggestue hver dag, så han ikke glemmer hvad det vil sige. Og jeg skal have læst det sidste op til mine opgaver (pæd-psyk og AD), og have dem skrevet, for de skal afleveres senest den 1. august. Men der er vi lige kommet hjem fra Sardinien, så jeg vil MEGET gerne have skrevet og afleveret dem inden da.
Sardinien kalder fra torsdag den 24. juli til fredag den 1. august (dvs. vi lander kl. kvalme om natten - ca. kl. 3 - så det er jo natten til fredag den 1.). Det glæder vi os også rigtig meget til. Det skal nok blive godt at komme ned til sol og strand. Ikke at vi har haft noget at klage over her hjemme til nu, men det bliver nu også godt at komme helt væk fra både computer, mobiltelefoner og alt det andet der "fylder" i ens hverdag.
Og så er det altså ved at være hverdag igen. Ulrik skal starte den 5. august og så går det bare der ud af igen.
Jeg skal til eksamen de to sidste uger af august, og 1-2-3 så er mit studie også i gang igen på fuld tryk. Så det var jo næsten den sommer. :-)

Nå ... nu er der ro i børneværelset, så nu tror jeg også at jeg vil ind og have nogle timer på øjet. Man bliver jo lidt træt af at køre i bil (- eller det gør jeg i hvert fald).

*Vinke vinke*

03 juli 2008

Juhuu ... så heldig man kan være ...

Vi har været på Fanø i dag, Ulrik og Jeg. Mine forældre syntes, at vi trængte til en kærestedag, uden Bertram, så vi tog færgen ved 11-tiden. Og kørte lidt rundt på øen.

Vi endte ved Kunstladen i Rindby. Hold da op en butik. Der var tøj, brugskunst, isenkram, nisser, broderi og garn, garn, garn og garn. Jeg blev helt kulret. Det var så fedt!
Der var også en hel del af Hanne Falkenbergs modeller, og jeg studerede det længe og intenst.
Da den søde "salgsdame" sagde til en kunde, at der var 25% rabat på ALT i dag, ja så var der ikke langt fra tanke til handling. Jeg købte en af de modeller jeg har kigget på rigtig længe. Nemlig Diva i tomato og fuchsia. Den skal være med Tomat i kraven og jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang. Og som om det ikke var nok, at jeg fik 25% rabat på blusen, så fik jeg også en rundpind i størelsen og et net med GRATIS. Jeg følte mig altså som en rigtig heldig kartoffel.

Ellers blev det ikke rigtig til de store indkøb. For mens vi var i Kunstladen, mødte Ulrik en tidligere kollega, som inviterede på et glas cider i hans have. Så der sad vi og nød stilheden og freden, og nød livet og roen. Det var lige før det var helt meditativt. Jeg sad bare og nød livet. Og hold da op hvor jeg savnede at bo her i Vestjylland da jeg sad der. Det er sjældent, at jeg har den ro nogen steder, når jeg er på Sjælland. Men det er nok også fordi der altid er nogle forpligtigelser eller lign. Og hvis det var her vi boede, var der jo ingen garanti for, at der ville være den samme ro over tingene. Så mon ikke jeg bare skal være glad for at være hvor jeg er?

Her i eftermiddag og i aften har jeg været ved frisøren. Jeg har fået flere krøller, og har fået farvet håret op igen. Det er blevet mørkebrunt og ORANGE! Det ser super fedt ud! Det er tæske lækkert. Glæder mig rigtig meget til at vise mig frem på Sjælland.

Nå ... jeg vil hoppe i seng ... der er jo ingen der ved hvad der sker i morgen.